menu sos patin (1)
- santan kelapa tua 1/2 biji (1 cawan shj)
- telur itik 2 biji
- ragi ikot kepada sukatan bancuhan
- pes strawberi 8 tutup
- esen pisang/pandan star
- madu 2 sudu
boleh digunakan untuk setting pallet 6363/920 atau roti dadu......
peram 2 atau 3 jam sebelum guna..
result kebanyakan kolam: pacu skala 4 kg,patin bawah 6 kg,tongsan sisik kasar 3 1/2 kg
menu sos patin (2)
- kelapa tumbuh yang ada tombong,
- ragi,
- kacang tanah
- badam
- jintan manis,
- telur ayam kampung 3 biji
- minyak sapi
- serai
- strawberi paste 10 tutup
peram selama 1 minggu...nak tahu sila cuba
boleh digunakan untuk setting pallet 6363/920 atau roti dadu......
peram 4 jam sebelum guna..
dh bancuh campur roti/tepung....letak telur ayam kampung sebiji..peram 4 jam
result kebanyakan kolam: patin mega tetapi lambat..ikot kepada kolam..
Berapa sukatan bagi setip bahan no 2 tu tuan
ReplyDelete